Hallo, ik ben Annick!

speelgoed

Ik ben kinderpsycholoog (een moeilijk woord). Dat wil zeggen dat ik werk met kinderen die zich niet zo goed voelen. Sommige kinderen voelen zich heel bang, heel boos, heel verdrietig, … Sommige kinderen maakten iets moeilijk mee, zijn niet zo blij met wie ze zijn of hoe ze doen, … Sommige mama’s/papa’s maken zich wat zorgen over hun kind. Misschien is dit bij jou ook wel. Dan kan je bij mij komen. Samen proberen we ervoor te zorgen dat je je beter voelt. Dat doen we door te spelen, te tekenen of te praten. Dat helpt om jezelf beter te begrijpen en zo kan je dan ook betere oplossingen vinden.

poppenhuis

Als je bij mij komt, is dat de eerste keer samen met je mama/papa. Jullie mogen dan vertellen waar jullie jullie zorgen over maken en hoe ik jullie kan helpen. Zo leren we elkaar al beter kennen en voel jij of het klikt met mij (dat is belangrijk). Dan maken we een plan om jou het best te kunnen helpen. Als je daarna alleen komt bij mij, spelen we of tekenen we of praten we. Dat is ongeveer een keer per week. Soms komt mama/papa alleen bij mij om samen te zoeken hoe we jou kunnen helpen. Als dat allemaal goed lukt, kan je terug verder zonder mijn hulp.

Pssst, nog een belangrijk weetje: ik heb beroepsgeheim (alweer een moeilijk woord). Dat wil zeggen dat ik geheimen moet bewaren. Wat jij mij vertelt, mag ik niet zomaar doorvertellen, zelfs niet aan je mama/papa. Enkel als ik me veel zorgen maak over jou, moet ik het wel vertellen aan iemand die dan mee kan zorgen voor jou. En jij? Jij hebt geen beroepsgeheim, jij kan spelen en praten over alles.
Welkom! Ik kijk er naar uit om je beter te leren kennen!