Kostprijs

Hoeveel kost dit precies?

Belevingsonderzoek- en therapiesessies (van 50 min) kosten 60 euro. Intakes, evolutiegesprekken en adviesgesprekken (van 1,5u) kosten 90 euro. Meer uitleg hierover vind je via ‘wat&hoe’ in het menu.

Bij het niet nakomen van een afspraak of het niet tijdig verwittigen van een annulering (24 uur voor de afspraak) wordt de voorziene tijd aangerekend. Omgekeerd geldt ook: wanneer ik een afspraak niet tijdig annuleer, is de volgende afspraak gratis.

De meeste mutualiteiten voorzien terugbetaling van therapie, elke mutualiteit heeft echter eigen regels (omtrent leeftijd, problematiek, therapie en hulpverlener) en terugbetalingsbedragen. Deze informatie vind je op de site van je mutualiteit. Ook enkele werkgevers en hospitalisatieverzekeringen voorzien terugbetaling van psychotherapie. Hiervoor informeer je best zelf.

Een goedkoper alternatief voor een zelfstandige praktijk bestaat ook: een Centrum Algemeen Welzijnswerk of Centrum Geestelijke Gezondheidszorg. Je kan dit zoeken op internet met de termen CAW of CGG. Deze centra zijn gratis of vragen maximum 11 euro per gesprek en werken ook met geschoolde hulpverleners en psychotherapeuten. Via de sociale kaart kan je online deze en andere organisaties terugvinden. Je kan voor diezelfde kostprijs – voor een beperkt aantal sessies – terecht bij een psycholoog die deel uitmaakt van de Conventie, meer informatie vind je bij het RIZIV.